Мини сериалът от осем епизода Стълбището с участието на Колин Фърт

...
Мини сериалът от осем епизода Стълбището с участието на Колин Фърт
Коментари Харесай

Колин Фърт влиза в ролята на Майкъл Питърсън

Мини сериалът от осем епизода " Стълбището "  с присъединяване на Колин Фърт и Тони Колет е с премиера на 6 май с първите си три епизода в, последвани от по един нов епизод всeки петък до 10 юни.

Базиран на действителна история и престъпен случай, Стълбището, изследва  живота на Майкъл Питърсън (Фърт), неговото семейство и подозрителната гибел на брачната половинка му Катлийн Питърсън (Колет), случила се на 9 декември 2001 година в Северна Каролина. Оригиналният сериал на HBO Max е дело на Антонио Кампос ( " The devil all the time " с Том Холанд и Робърт Патисън).

Една декемврийската нощ през 2001 година Майкъл Питърсън алармира, че брачната половинка му е претърпяла случай. Екипът, пристигнал на място я намира мъртва с голям брой фрактури в дъното на стълбището в дома на фамилията в Северна Каролина. Версията на брачна половинка е, че е паднала сама, само че аутопсията незабавно сложи под подозрение описа на Майкъл Питърсън. Според отчета Катлийн е претърпяла голям брой контузии на главата и шията. В резултат на това тя кърви до гибел сред 90 минути и два часа след настъпването на контузията. Раните и събитията към случката слагат началото на едно от най-странните правосъдни каузи в американската история.

Колин Фърт споделя за работата си по ролята, в която влиза в облика на Майкъл Питърсън: 

" Това беше неповторимо в моя опит, защото е предизвикателно да се построи облика на действителен воин, който до известна степен е сложен за схващане от моя позиция. Има толкоз доста материал по случая, документални фрагменти и изявленията, които Питърсън е давал. Това беше изходната ми точка и не желаех да подражавам нещо или да схващам неговите обноски. Просто търсих маркери. Чудех се какво можете да разберете за даден човек от метода, по който приказва, от метода, по който показва нещата, посредством езика на тялото и сходни неща. В последна сметка работата на артиста е напълно това - някой различен е написал думите в сюжета, само че методът, по който се споделят, може да бъде доста сладкодумен, в действителност. "

В функциите, с изключение на Колин Фърт и Тони Колет ще забележим Майкъл Стълбарг, Жулиет Бинош, Дейн ДеХаан, Оливия ДеДжондж, Розмари ДеУит, Тим Гуини, Патрик Шварценегер, Софи Търнър, Винсент Верминьон, Одеса Йънг и Паркър Поузи.

" По-голямата част от сцените не са просто драматизации или пресъздаване на документалния филм и обстоятелствата по случая. Бяхме доста заинтригувани от това, което се случва до нощта на гибелта на Катлийн и по-късно, когато няма документални доказателства. Така че в действителност не се опитвахме да пресъздадем драматизирано нещо, което сте виждали. Искахме да създадем напълно нова история. ", споделя сценаристът и режисьор Антонио Кампос.

Стълбището е копродуциран от Annapurna Television. Сценарист и изпълнителен продуцент от Антонио Кампос и Маги Кон. Кампос режисира шест от епизодите, а Лий Джаниак режисира два епизода.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР